Utasfigyelő Blog

Nincs megjeleníthető elem

BKV-figyelő

Nincs megjeleníthető elem

BKV Dicsérő

Ezen a blogon a BKV-val kapcsolatos pozitív tartalmú posztokat olvashattok majd, bárki küldhet be dicsérő, pozitív tartalmú levelet, amit berakok a blogra.

Elérhetőség

Friss topikok

  • tontilovas: Tiszteletem. Minden nap Kőbánya-Kispestről utazom a 202E autóbusszal,ugyan abban az időben.Minden ... (2010.11.17. 19:03) Elindult a BKV Dicsérő

Linkblog

Thank you BKV - Egy külföldi utas levele

2010.05.30. 20:33 | Chan0P | Szólj hozzá!

Az alábbi levél a BKV Mozgásban című magazinjából származik, a levelet a levélíró a BKV Ügyfélszolgálatának írta:

Tisztelt Uraim!

Egy nagyszerű hetet töltöttem Budapesten (az időjárás ellenére is), és azt kell mondanom, hogy az Önök metrói, villamosai és buszai nagymértékben hozzájárultak ehhez.

Összehasonlítva a mi rendszerünkkel Angliában, az Önök rendszere sokkal inkább utasbarát, és én jobban értékelem a nyomtatott utastájékoztatást a régebbi villamosokon, ahol listán szerepeltetik az átszállási kapcsolatokat.

Nagyon tetszenek a szovjet idők metrószerelvényei (különösen a kör alakú lámpák) és remélem, hogy amikor eljon a "modernizáció" ideje, inkább felújítják őket és nem vásárolnak újakat, s megtartják ezeket, amelyeket véleményem szerint biztosan át lehet alakítani úgy, hogy modern, energiatakarékos izzókkal működjenek.

Kérem, ne kövessék el ugyanazt a hibát, amit Prágában a kollégák, ahol a régi elemeket teljesen kicserélték, a beépített lámpákat pedig modern fénycsövekkel helyettesítették!

Ahogy a gyönyörű, régi épületeket felújították a városban, és felismerték, hogy mindez túristalátványosság, őszintén remélem, hogy ugyanezt a metróval is megteszik.
Mellesleg Azerbajdzsán, Bakuban is hasonló metrórendszer kapot egy nagy összegű EU támogatást a költségek fedezésére (a hálózaton található jelzőtáblák nagy számának megfelelően), ezért remélem, hogy Budapest is kaphat hasonló anyagi támogatást.

Ó, és kérem, az 1-es metró vonal állomásait se modernizálják - annyira elragadóak, és a gyönyörű fa és csempe együttese egyszerűen klasszikus.

Azt is remélni merem, hogy nem kívánják lecserélni a standard villamosokat újakra, mint a 6-os villamos vonalán. Méltányolom azt a törekvést, hogy a mozgáskorlátozott utasaik számára is felhasználóbarát feltételeket biztosítsanak, de azért mégis azt remélem, hogy megtalálják a módját, hogy megtartsák valamiképpen (a régi dizájn megfelő a svájciaknak és sokan másoknak is).

Minden jót kívánok a jövőben!

Jeremy Halliday
Sandback, Cheshire,
UK

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvdicsero.blog.hu/api/trackback/id/tr562043157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása